Rodalies d'Alpens (fotografies)

La Riera de Merlès (a 7 Km)

Com arribar-hi?

A la majoria de gorgues de la Riera de Merlès s'hi pot arribar en cotxe. Cal recórrer uns 7 km de la carretera BP-4684 en direcció a Berga, fins al punt on aquesta creua a través d'un pont la Riera de Merlès, indret on hi ha el restaurant conegut com el Cobert de Puigcercós (també hi ha un càmping). En aquest punt, (uns 100 metres abans del pont que creua la riera) trobarem una pista forestal en molt bon estat que transcorre paral·lela a la riera. La podem prendre tant en direcció nord com en direcció sud. Si la prenem en direcció nord (just a la dreta del restaurant), a tant sols 1,3 km,  trobarem una de les gorgues més boniques i també concorregudes, la coneguda com la "cascada".

Com es pot veure a la fotografia presa de "google maps", s'hi pot arribar en uns 20 minuts. Si si vol anar a peu, hi ha senders que permeten arribar-hi a través dels boscos i muntanyes que rodegen Alpens, però ja parlaríem d'excursions d'un mínim de dues hores i amb un desnivell de +/- 400 metres.

Fotografia de Google Maps

 

Pasejant pel Camí d'Alpens a Lluçà

Com arribar-hi?

La pista forestal que va d'Alpens a Lluçà es pren des de la carretera BP-4654 just a la sortida del poble, al costat de la casa coneguda com a "Ca l'Andri". Si hi aneu per la carretera trigareu uns 9 minuts, si feu drecera tant sols en necessitareu 5.

És una pista molt concorreguda pels alpensins, a l'estiu quan el sol ja se'n va a la posta, i a l'hivern a les hores de sol. Hi trobareu gent passejant, corrent i també en bicicleta. És apta per tots els públics, doncs fins a la masia del Graell és força plana i malgrat que hi circulen alguns cotxes, és probable que no en trobeu cap.

La pista té una llargada de poc més de 6 km i enllaça amb la BP-4341 molt aprop (a uns 2,3 km) de Santa Eulàlia de Puigoriol. Circular en cotxe per aquesta pista és una magnifica opció per anar a visitar el Monestir i/o el Castell de Lluçà.

Si hi aneu a peu o en bicicleta podreu gaudir de pau i tranquil·litat alhora que gaudir de boniques vistes, a ben segur que en algun punt us trobareu un bon ramat de vaques.

Les reines dels boscos i camps

El Santuari de la Quart a la llunyania

Contacte

Alpens Holidays Ripoll 1 / El call 1
Alpens
08587
606022844 alpensholidays@hotmail.com